България е все по-популярна дестинация за зимен туризъм, това заяви министърът

...
България е все по-популярна дестинация за зимен туризъм, това заяви министърът
Коментари Харесай

Министър Зарица Динкова: България е все по-популярна дестинация за зимен туризъм

" България е все по-популярна дестинация за зимен туризъм ", това заяви министърът на туризма по време на провеждането на 4-та сесия на българо-турския Комитет по туризъм в Истанбул.

Министърът на туризма сподели, че е належащо да се употребяват логистичните благоприятни условия на център като Истанбул, на който и България разчита. Близостта на двете страни разрешава в границите на 1 ден да бъдат посетени от туристи обекти и от двете страни. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

означи, че България е все по-популярна дестинация за зимен туризъм и че през последната зима гостите от Турция са близо 50 000. Тя уточни, че курортите Банско, Пампорово и Боровец са привлекателни дестинации и че през последните години домакинстват на международни и европейски ски и сноуборд надпревари.

изрази усещания от устойчивостта и от разнообразието на турския туристически артикул, който е от първокачествен интерес и за българските жители. Съществува сериозен капацитет за развиване на обмена туристи сред България и Турция, като за задачата следва да се разпространяват по-малко известните дестинации на двете страни на взаимен принцип.

По време на конференцията министър Динкова съобщи, че интеграцията на неправителствените организации в бранша генерира спомагателна добавена стойност за двустранните връзки от позиция на съглашения сред българските и турските заинтригувани страни. В рамките на съвещанието бе разисквана и тематиката по отношение на обмяната на положителни практики в подобряването на уменията на работната ръка в туризма. Целта е да се работи по стратегии за образование и развиване на млади фрагменти.

Министър Динкова заявява цялостна поддръжка за всяка ползотворна самодейност, която ще се разиска в границите на Комитета и която има капацитет да задълбочи двустранните връзки в тази област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР